Water for elephants

Fy vilken hemsk dag det har varit !
Har extrem huvudvärk och mår jättedåligt. Så det blir att sätta på en film och försöka sova nu.
Imorgon kommer äntligen Jonas hit ! Har saknat honom så oerhört mycket ♥


Burrito Bison

Simone har än en gång fått mig att börja spela söta och konstiga spel med godisar. Den här gången i form av ett godisland fullt med gelébjörnar i alla färger och former som man ska döda.
Detta knasiga spel fördrev vi tiden med i skolan idag eftersom religionslektionen var inställd.
Så om någon skulle få lust att mosa några onda gelébjörnar så finns spelet här !!!


Kroki

Nu har jag suttit och stirrat på en naken människa i 2½ timme...

Hade ju som sagt kroki på bildlektionen idag så har suttit och ritat teckning efter teckning efter teckning.
Modellen byter ju ställning var 3:e/5:e/10:e minut så man måste teckna jättefort. Blir rädd tröttsamt efter sissodär 2 timmar, speciellt när man måste sitta på en stenhård stol. Kändes ju lite konstigt först att hon stod där helt naken o man skulle glo på henne. Men måste ändå säga att det var rätt kul och framförallt lärolikt men tiden gick väldigt fort. Tror det blir kroki nästa fredag igen faktiskt !


friday

Goooood Morgon !
Var så jobbigt att gå upp imorse, men jag lyckadeas tillslut.
Nu ska jag iväg till skolan, ska måla kroki på bilden idag. Det blir... spännande !
Får se hur de kommer gå ^^


Pajbakning

Oj vad klockan vart mycket! Har precis suttit och skrivit en bokanalys i flera timmar, var lite svårt eftersom jag läste boken för över en månad sen. Men lyckades rätt skapligt i alla fall så nu kan jag sluta oroa mig för den.

Förut idag, innan jag satte igång med pluggandet, så ställde jag mig och bakade en äppelpaj. Testade att ha, föurtom kanel, också sirap på äpplena och det blev riktigt gott faktiskt, tror dock att jag skulle haft lite mer ändå.
Sirap passar ju till precis allting i bakväg, chokladbollar, kladdkaka, paj, tekakor...
Men nu tror jag att jag börjar tröttna lite på just smulpaj. Det blir ju så himla mycket nu på hösten när man har hundratusen äpplen på träden.

Men i alla fall, när pajen stod i ugnen och nästan var klar ringer det på dörren och där står självaste Nina. Inte ofta hon kommer på oväntat besök. Men vilken nedrens tajming hon hade alltså. Såfort hon klev innanför dörren ringde äggklockan och vi satte oss på alltanen och käkade paj i höstsolen. 
MICKET TREFLIGT!

 
 

Nina och hennes hund Ysma, som har små bebishundar i magen !!!!! :D


Omfotogarfering, IGEN !

Jahopp då måste vi visst ta om klassfotot på grund av att Hampus spökat ut sig. IGEN !!!
Vart precis samma sak förra året fast då hade han en gasmask istället, haha. ATT INGEN LÄR SIG !?
Fast några saker är ju positivt...

1. Vi får 2 klassfoton. Får 5 klassfoton på 3 år, haha.
2. Förhoppningsvis får jag stå upp på nästa (tycker inte om att sitta ner)
3. Jag kan ha på mig något annat nästa gång för blev inte speciellt nöjd

Jag sitter på nedersta raden, andra från vänster.

Thursday

Tänk att det redan är torsdag , vad skönt. Imorgon är det helg IGEN ! Då kommer äntligen Jonas hem från Stockholm så i helgen blir de bio och grejer .
Idag har jag bara en lektion, Bild !!! Eller kursen heter ju form fast mycket enklare att säga bild. Där håller jag på att styla en tavla som vi ska ha i matsalen, hoppas jag hinner klart med den idag. Imorgon har vi bild igen och då ska vi testa på kroki (stavning?). Det blir ... spännande !

Nu måste jag packa och skynda mig iväg till tåget. Har ingen cykel idag så får gå hela vägen, suck ! 
 

Smile in your sleep

Kollade precis på idol. Första gången jag följer "serien" och det är ju faktiskt riktigt bra!
Men synd att bara 11 får komma vidare till final för alla är ju så himla duktiga.
Men idag gick i alla fall rätt personer vidare, André va grym!

Den här dagen har varit väldigt lång och stressig. Först hade jag tre megalånga lektioner utan rast emellan och sedan efter skolan var det bara att skynda iväg till jobbet direkt. Tur att jag hade lite sovmorgon den här veckan, och imorgon har jag en lång härlig sovmorgon igen.

Men nu ska jag krypa ner i sängen med en bok och en kopp te och bara ta det lugnt. Natti natti !  


Blogg.se's Framsida

Gissa om jag vart glad när jag upptäckte att MIN bild fanns med på blogg.ses framsida.
Det första jag gjorde när jag vaknade i morse var att sätta på datorn för att kolla  på schemat när jag började  och lyckligt nog hade jag en lång härlig sovmorgon. Då tänkte jag, då hinner jag ju gå in o kolla blogg.se lite också.. och DÄR va den. Jah bah whaaat ! Det kan man kalla bra början på dagen :)

Men nu ska jag göra lite härlig matematikuppgifter och fixa iordning mig sen bär det av mot skolan.
Börjar halv 12 idag, niiiiice !


Playlist A-Z

Är det möjligt att leva utan musik? Nej jag tror inte det. Jag har gjort en spellista med mina favvo-låtar
ändå från A till Z !  (var ju lite klurigt att komma på några på å ,ä och ö)
Hoppas låtarna faller någon i smaken !!


Chokladbollar

Häromdagen bakade jag lite chokladbollar och fotade som en galning. Ska nämligen ha med lite olika recept och bilder på "Baksidan" i skoltidningen. Har ju det som projektarbete , och nu har vi äntligen börjat på allvar med det. Så himla kul ! Så troligtvis kommer en hel del av arbetet hamna här på bloggen.

Så varsågod här är mitt bästa recept på chokladbollar som jag efter många försök har exprimenterat fram. Hoppas ni gillar bilderna också!





This I Love

Så var det måndag imorrn, igen. Helgen gick alldeles för fort ! Tror jag får börja göra jättetråkiga saker på helgerna så de inte tar slut så fort. Den här helgen har ja gjort allt för mycket roligt.

I fredags drog jag och Nina till Henke direkt efter skolan och hade lite låtsasparty. Helt sjukt mycket folk asså, soffan gick nästan sönder så mycket folk satt det i den. Fattar inte varför ingen satt på fotpallen, men i taklampan kunde folk gott hänga...  ni fattar va!? Men förutom det så smakade vi vårat "utsökta" hemgjorda vin. NAMNAM...
  Därefter bar det hemåt igen för ett klädombyte och sedan for jag och Nina iväg till Tranås igen. Han inte gå mer än 100 meter innnan vi blev meddragna in på en fest, dock skulle vi till ett annat ställe så vi fick ge oss av igen. Dock så låg den festen på andra sidan stan så det blev en lång och äventyrlig promenad innan vi äntligen kom fram. Men hann inte va där så länge innan jag var tvungen att gå igen för att komma med tåget hem...

På lördagen åkte jag till Linköping i princip så fort jag vaknade för att träffa Jonas. Va på stan ett tag och kolla i affärer men hittade absolut ingenting (börjar misstänka att jag är väldigt kräsen när det gäller kläder). Sen gick vi till Steves Coffe och käkade god mat och gick en liten promenad innan vi åkte hem till älsklingen där det blev lite mys och film på kvällen. Idag är det faktiskt 6 månader sen vi träffades. Vilken nedrans tur jag hade som hittade honom, finns ingen underbarare person i hela världen !!!! ♥

Och så idag.. fick åka hem ganska tidigt från Linköping eftersom ja skulle på kalas hos bästaste mormor som fyllde år igår. Grattis mormor som läser min blogg ♥ Sen efter kalaset har ja bara tagit de lugnt, kollat på tv och försökt hitta min kamerasladd så jag kan lägga in alla bilderna på datorn men nejdå, den verkar vara helt bortsprungen. Inte kul att blogga när man inte kan lägga in några bilder ju... Men förhoppningsvis kommer den väll fram snart.

Men nu ska jag kika lite på Water for Elephants och försöka sova. Hoppas bara att jag inte är sjuk när jag vaknar... börjar få så ruskigt ont i halsen. Men de får vi bota med varmt honungste imorrnbitti. Godnatt !




Guns N Roses - This I Love ♥


Mohaha !

Emma och Nina i affären, en helt vanlig dag...
(Om ett gott skratt förlänger livet måste jag och nina vara odödliga!)

Nina: *Råkar trampa av emma skon då hon går bakom pga stor folksamling vid mejeriprodukterna*
Emma: *Vänder sig hastigt om och väser "Må djävulen ta dig!!"*
Nina: *Börjar asarva och springer in bland cornflakesen med Emma gapflabbande efter sig. Och står där och skrattar tills en liten tant börjar harkla sig då emma står/sitter ivägen för hyllan* 
Emma: *Flyttar på sig men ramlar bakåt igen så tanten hastigt måste rycka sig undan*
Nina: *Springer skrattande iväg till chipshyllan med emma fnittrande i släptåg och fortsätter i samma visa där borta tills allvaret kommer smygandes efter ca. 10*

Jag börjar nu förstå varför Henrik inte vill ha med oss in i affären när vi ska handla...


falling down

Vad hände med sommaren egentligen? Känns som man gått och väntat på att den ska börja på riktigt, men sen helt plötsligt vart det höst. Var har solen hållt hus, och vad har jag gjort hela sommaren kan man undra!? Kan inte komma på något speciellt jag gjort. Och något Skara Sommarland blev det inte den här sommaren heller...  suck.
Får hoppas på en mer händelserik höst , nu vill jag bara att de ska bli kallt och ruggigt så man kan mysa ner sig i soffan med filtar och kunna sitta framför brasan med varm choklad och en bra bok. Måste fylla gaderoben med nya mysiga höstkläder också, skönt att slippa gå omkring i jeansshorts o skämmas...
Hoppas på riktigt dåligt väder imorgon så jag kan mysa ner mig i mjukisbyxor och tjocktröja när jag går till skolan. Har bara 2 lektioner (religion och form) och börjar vid 9 så får lite sovmorgon , skönt !
Men nu är det dags att gå och lägga sig så det blir fredag fortare för imorrnkväll kommer Jonas hit 
och då ska vi ha fredagsmys hos mig ! ♥


RSS 2.0